Zelf beginnen met een makkelijke moestuin

Zelf beginnen makkelijke moestuin

Zelf beginnen met een makkelijke moestuin

Wil je graag zelf beginnen met een makkelijke moestuin, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Geen zorgen, in dit artikel geef ik jou alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Ook zal ik de voordelen van moestuinieren met de makkelijke moestuinbak bespreken. Zo wordt het opstarten van jouw eigen moestuin een fluitje van een cent!

De makkelijke moestuin

Het starten van een moestuin kan ontzettend leuk en leerzaam zijn. Niet alleen kun je genieten van verse groenten en kruiden uit eigen tuin, maar het is ook een geweldige manier om in contact te komen met de natuur en zelfvoorzienend te zijn. Echter, als je net begint, kan het overweldigend lijken. Gelukkig is er een methode die het proces aanzienlijk vereenvoudigt: de makkelijke moestuin. Ook hierbij bestaat een speciale moestuinmix waarmee de de bakken kunt vullen.

Het concept: De makkelijke moestuin

De vierkante meter moestuin is ontwikkeld door de Amerikaanse tuinier Mel Bartholomew. Het concept ‘square foot gardening’ draait om het gebruik van moestuinbakken, gevuld met een speciaal mengsel van compost, turf en vermiculiet. Dit mengsel zorgt voor een optimale bodemstructuur, voedingsstoffen en drainage voor jouw planten.

De methode van Mel Bartholomew is de basis geweest van de uiteindelijke makkelijke moestuin van Jelle Medema.

Moestuinbak

Het grote voordeel van een moestuinbak is dat je niet veel last hebt van opkomend onkruid. Het speciale mengsel zorgt ervoor dat onkruidzaden nauwelijks kans hebben om te ontkiemen. Daarnaast hoef je niet te graven, wat het werk een stuk lichter maakt. Een moestuinbak op poten is zeer geschikt voor mensen met rugklachten of een beperkte mobiliteit.

Zelf beginnen met een makkelijke moestuin

Om te beginnen met een makkelijke moestuin, dien je eerst de juiste plek in jouw tuin te vinden. Zoek een locatie die minstens 6 tot 8 uur zonlicht per dag ontvangt. Sommige groenten en kruiden kunnen ook in de halfschaduw gedijen, dus houd hier bij je plantkeuze rekening mee.

Vervolgens kun je de moestuinbakken aanschaffen en vullen met het speciale mengsel. Het is raadzaam om de bakken te voorzien van een raster, zodat je jouw moestuin in vierkante vakken kunt indelen. Elk vak is geschikt voor één soort moestuinplant.

Het leuke aan de makkelijke moestuin is dat je al snel resultaat ziet. Zaai of plant de gewenste groenten en kruiden volgens de instructies op de verpakking. En ook niet onbelangrijk: geef regelmatig water. Binnen de kortste keren kun je genieten van jouw eigen verse oogst!

Onderhouden moestuin

Het onderhouden van een makkelijke moestuin is eenvoudig. Snelgroeiend onkruid wordt eenvoudig verwijderd, omdat het nauwelijks wortel heeft kunnen schieten in het speciale groeimengsel. Daarnaast hoef je geen zware gieter met water te tillen, aangezien de moestuinbak ideaal is voor het gebruik van een gieter met een lange schenktuit.

Zelf beginnen met de makkelijke moestuin

Al met al is de makkelijke moestuin een geweldige optie voor mensen die graag willen beginnen met moestuinieren, maar geen zin hebben in tijdrovend werk of fysieke belasting. Met de makkelijke moestuinbakken maak je eenvoudig jouw eigen groene oase en geniet je snel van jouw eigen verse en gezonde oogst.


Wil je meer weten over hoe je zelf jouw eigen makkelijke moestuin kunt beginnen?

Lees dan het boek: De Makkelijke Moestuin 2.0 en kom alles te weten over de makkelijke moestuin.

Bekijk het boek hier op Bol.com


Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met jouw makkelijke moestuin en ontdek hoe leuk het kan zijn om jouw eigen voedsel te verbouwen!

Meer lezen


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Download nu je gratis moestuinplanner

moestuinplanner
Hou bij wat je gezaaid hebt op deze handige moestuinplanner.

Tuinmeubelshop

Moesie de moestuincoach

Blijf op de hoogte van MoedersMoestuin

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Groene vingers?

Tuin algemeen

Moesie de moestuincoach

De makkelijke moestuin 2.0